Kadın Çiftçilere bilgilendirme toplantısı

featured

Yalıhüyük İlçe Tarım müdürlüğü kadın çiftçilere yönelik Göksu Taşeli Havzası projesi kapsamında alınacak teşvikler için bilgilendirme toplantısı yaptı.

IFAD Uluslararası tarımsal kalkınma fonu ve Türkiye cumhuriyeti devleti tarafından130 milyon TL bütçeyle finanse edilen ve Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen Göksu Taşeli Havzası kalkınma projesine Konya ve Karaman İllerinin 12 ilçesinden biride Yalıhüyük oldu.

Yalıhüyük Komek binası toplantı salonunda gerçekleşen bilgilendirme toplantısında İlçe Tarım  Müdürü Mevlüt  Semerci ve  Müdürlüğe  bağlı  Ziraat  Mühendisi Hasan Harmancı ,Kadın Çiftçilere yönelik  bilgilendirme  yaptı.

Konu ile ilgili olarak bilgi veren Yalıhüyük Tarım Ve  Orman  Müdürü Mevlüt  Semerci;’’ Proje kapsamında bu güne kadar İlçemize 2019 yılı dahil toplamda 900 Bin Tl lik yatırım yapılmış  ve planlanmıştır. 2023 yılına kadar yapılacak proje ve yatırımların planlanması amacıyla önder Bayan çiftçilerimize yönelik bilgilendirme yapılarak fikir alışverişinde bulunduk.

Toplantıda çilek yetiştiriciliği sera tarımı, bağ yetiştiriciliği mantar yetiştiriciliği, dayanıklı nohut ve yem bitkisi tohumu temini makine ekipmanları, hayvancılık faaliyetleri ve kadın girişimcilerin oluşturduğu yöresel ürün atölyesi konularında desteklenmeleri noktasında görüş alış verişinde bulunuldu. ’dedi.

Projenin kapsam alanının Yalıhüyük, Ahırlı, Bozkır, Taşkent, Hadim, Akören, Güneysınır ve Karaman iline ait 5 ilçesinin proje kapsamında öğrenildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Kadın Çiftçilere bilgilendirme toplantısı

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!