Göksu Taşali Havzası Kalkınma projesi kapsamında Yalıhüyük’te seracılık ve tarla etkinliği düzenlendi.
Aşağı mahallede %100 hibeli 250 M2 lik seranın açılışı yapılan programda açış konuşmasını yapan Yalıhüyük İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mevlüt Semerci;’’ İlçemiz inde Uygulama Alanı İçerisinde Bulunduğu Göksu Taşeli Havzası Kalkınma Projesi; Konya Ve Karaman İllerinin, Yukarı Göksu Havzası Ve Taşeli Platosunda Bulunan Olumsuz Sosyo-Ekonomik Yapılar Sebebiyle Seçilen 11 İlçesini kapsamaktadır. Demonstrasyonunu Yaptığımız 250 M² Alana Kurulu Naylon Sera, İlk Yıl 1000 Marul Fidesi İle Üretime Başlamıştır, Bahar Aylarında 650 Kök Domates Fidesi Dikilerek Yapılan Tarımında 6 Ton Civarında Ürün Hasat Edilmiştir, Bu Üretimin Ardından 1500 Kök Kıvırcık Ve Yedikule Cinsi Marul yetiştiriciliği halen serada tarımı devam etmektedir. ’dedi.
İlçe Kaymakamı Muhammed Deniz Kılınç Konuşmasında; ’Çiftçilik ülke ekonomisi açısından önemli bir yere sahiptir. Aile çiftçiliğinin tüm dünyada tarımın en etkin bir birimi olarak kabul ediliyor. Temel amacımız açlık ve yoksullukla mücadele ve doğal kaynakların korunması açısından aile çiftçiliğinin öneminin vurgulanmasıdır.Ülke ekonomisi açısından önemli bir yere sahip tarım sektöründe ulusal ve uluslararası pazarlarda hedeflediğimiz noktaya ulaşabilmemiz, çiftçilerimizi anlayabilmemiz ve sorunlarına çözümler üretebilmemizle mümkün olacaktır.’’dedi.
Belediye Başkanı Hasan Koçer’de konuşmasında ;’’İlçemizin verimli toprakları ile gelişmeye açık ve elverişli durumdadır.İlçemiz halkına bu proje sayesinde fırsat sunmak genç üreticilerimizi maksimum faydalandırmak için belediye olarak elimizden her türlü desteği veriyor verme ye’de devam ediyoruz.
İl Tarım ve Orman Müdür yardımcısı Orhan Tat;’’ Çiftçilerimizin gelir düzeyini yükseltmek, İlçemizi tarımla kalkınma bölgesi haline getirmektir.Konya’da 11 İlçe Karaman’da 6 ilçe olmak üzere 2016 dan buyana proje toplam bedeli 22,5milyon Euro bütçeli projenin 16,5 Milyon Eurosu dış kaynaklı olup 3,5 Milyon Euro su iç kaynaklar ve 2,5 Milyon Eurosu da çiftçilerin katılımı ile gerçekleşmektedir.Projelerimizde çağrıya çıkmadan çiftçilerimizin taleplerini alıyoruz.Önceliğimiz bayan ve genç çiftçi kitlesidir.Gurp çalışmalarında %80,bireysel de %70 kullanıcı katılımı ile %30 oranında olmaktadır.’’dedi.
Konuşmaların ardından Hatice İmamoglu’na ait 250 M2 deki marul ekili sera gezildi.İkramların ardından program sona erdi.
Programa İlçe Kaymakamı Muhammed Deniz Kılınç,Belediye Başkanı Hasan Koçer,İl Tarım Müdür yardımcısı Orhan Tat,Meram,Bozkır,Güneysınırı,Derbent,Ahırlı İlçe Tarım müdürleri,Bozkır Ziraat odası başkan ve yöneticileri,İlçe protokolü ve çiftçiler katıldı.