4/c Kamu İşçileri hak arayışında

featured

4/c İşçileri bir kez daha “insanca yaşam” ve “kadro” talebiyle seslerini duyurmak için Ankara’da alanlara çıktılar…

  

Türkiye’nin çeşitli illerindeki fabrikaların özelleştirilmesinin ardından işsiz kalan ve daha sonra 657/4-C kapsamında kamu kurumlarında kadrosuz, iş güvencesiz çalıştırılan yüzlerce kişi; bir kez daha “insanca yaşam” ve “kadro” talebiyle Ankara’da alanlara çıktılar.

Kamu-Sen yöneticilerinin de destek verdiği eylemde konuşan 4-C Mağdurları Komisyonu Başkanı İsmail Hakkı Doğan, Hükümeti’in, yeni kadrolar tahsis ederken, kendilerini kapsam dışı bırakmasına tepki gösterdi. Doğan, işçilik kadrolarının geri verilmesini, yılın 12 ayı çalışmak istediklerini, konumlarının belirlenmesini istediklerini dile getirdi. Doğan, sendikalara üye olmak ve aynı işi yaptıkları kişilerle aynı ücreti almak istediklerine dikkat çekti.  

“Bize iş verilmedi. Elimizdeki işimizi alarak perişan ettiler. İşimize güvenerek okuttuğumuz çocuklarımızı bir bir okullarından almak zorunda kalıyoruz. Buna bir çare bulunup, bu mağduriyetin acilen giderilmesini istiyoruz” diyen Doğan, yaşadığı sıkıntılar nedeniyle intihar eden arkadaşlarını hatırlatarak, bundan sonra olası bir intiharın cenazesini Meclis’ten kaldıracaklarını söyledi. Doğan, bugüne kadar defalarca eylem yaptıklarını ve hiçbirinde kırıp dökmediklerini anlatarak, “Ama sesimizi de duyan olmadı. Eğer sesimiz duyulacaksa kırıp dökmeğe de hazırız. Bunun vebali de bugün burada olmamıza sebep olanlar olacaktır” dedi. Türk-İş’e de tepki gösteren Doğan, “Bizim sayemizde kendi deyiminizle kucak kucak para aldınız, şimdi bunun hakkını verin. Sendikacılık ekrana çıkıp ahkam kesmek düşene çelme atmak değil, gelip şu ortamda yanımızda olmaktır” dedi. 4-C’liler de Doğan’ın sözlerine “Türk-İş uyuma eski üyene sahip çık” sloganlarıyla destek verdiler.

Açıklamanın ardından 4-C’liler “Bugüne kadar hep onların sözlerini dinledik. Bize ‘soymayın, soymayın’ dediler. Artık sözlerinizi dinlemiyoruz, soyunuyoruz” diyerek, soyundular. Eylemde ağlayan bir işçi 500 ytl ye geçinemediğini söyledi. 4-C’liler taleplerini içeren bir metni, Cumhurbaşkanlığı’na iletmek üzere Çankaya Köşkü’ne gönderildi.

Haber: Fatih ATALAY

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
4/c Kamu İşçileri hak arayışında

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!