Neden bu fakir olma isteği

Devlet kaymakamlıklar vasıtası ile yoksul insanlara yardım yapıyor. Son derece anlamlı ve manidar bir çalışma…

Aynı çalışma ilçemizde de yapılmakta. Çok sayıda insanımız bu yardımlardan yararlanıyor. Geçtiğimiz haftalarda ilçeye bir ziyarette bulundum. Evin balkonunda otururken kaymakamlığın bir kamyonla yaptığı erzak dağıtımı gözüme ilişti. Ne kadar güzel bir çalışma. Biran içimden geçirdim. “Keşke Yalıhüyük’te fakir olmasa da böyle yardımlara da ihtiyaç kalmasa” diye.

Sonra erzak alanlara gözüm ilişti ve söylediklerimi tekrardan düşündüm. Yanılmıştım. İnsanlar kendilerini fakir göstermek için ellerinden geleni yapıyor. Erzak yardımı alanların çoğu; eli iş tutan, cebinden sigarası eksik olmayan ve kahvelerde sürekli görmeye alışkın olduğumuz insanlardan oluşuyor. Belki başkasına alıyorlardır diyerek suizan yapmaktan kaçındım.

Sorup soruşturduğumda gördüklerimin gerçek olduğunu öğrendim. Ve sonra öğrendim ki bu sadece erzak yardımı ile sınırlı değil. Parasal yardımlarda da aynı durum söz konusu.

Bu gidişat pek hoş gelmedi bana. Tamam yardım yapılmasın demiyoruz. Ama yapılan yardımlardan gerçekten ihtiyacı olanlar faydalansın.

Aksi halde genç diyebileceğimiz yaştaki insanlar buradan gelecek para ve erzaklar sayesinde çalışıp eve ekmek götürme olgusunu unuturlar diye korkuyorum.

Bakın insanlar ne güzel bir çalışma yapmış ve hali vakti yerinde olmayan, kimsesi kalmayan insanlara yardım eli uzatmış. Bunu suistimal etmeye ne hakkımız var.

Aslında genel manada bakıldığında ilçemizdeki yardımseverlerimiz sayesinde aç yatan hiçbir hemşehrimiz yok. Müslümanlığın gereğini yaşatan “KOMŞUSU AÇKEN KENDİSİ TOK YATAN BİZDEN DEĞİLDİR” düsturuna sahip çıkan insanlarımızın sayısı azımsanamayacak kadar fazla.

Lütfen biraz daha duyarlı olalım. Ülkemizin pek çok yerinde başını sokacak yeri olmayan, naylon çadırlarda yaşayan, günlerce ekmek yüzü görmemiş insanlarımız var. Onların bu erzak ve paralara daha fazla ihtiyacı var. Biraz geniş kapsamlı düşünelim. Biz Müslüman’ız, biz Türk’üz, Biz Yalıhüyüklüyüz. Bize yakışanı yapalım.

Fatih YILMAZ

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Neden bu fakir olma isteği

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!