Ölü demeyin!

Rahman olan, Rahim olan, Hafız olan, Mucib olan, Vedud olan, Yüce Allah’ın isimleriyle başlayalım inşaallah!..

Hz.Kur’an diliyle “ Müminler birbirleriyle kardeştirler.” Dolayısıyla birinin derdi hepsinin derdidir. Önderim Muhammed Mustafa (sav) “ Müslümanlar birbirlerini tamamlayan bir binanın tuğlaları gibidirler, bir vücut gibidirler, kenetlenmiş saf gibidirler. Çünkü: 

Sen yolcu bu yalan dünya hancıdır
Öyle bir gün var ki yürekte sancıdır
Yer gök bir olup da hesap sorulunca
En sevdiğin bile senden davacıdır.

Öyleyse ey Kur’an’ın tarif ettiği kardeşler Başınızı elleriniz arasına alıp kanlı gözyaşları dökelim!..
Kanlarını akan masum, tertemiz sınır bekçilerimiz olan  kardeşlerinize uzanan  kanlı eller için, Müstekbir ve zalimlerin hayatlarının baharında soldurulan gönül güllerimiz için ağlayın!… 

Çünkü kardeşinin derdiyle dertlenmeyen gerçek manada kardeş değildir. İnsanlar için en değerli şey hiç şüphesiz canıdır.

Milletimiz için candan daha aziz olan bir şey daha vardır ki oda  ŞEHİT’ liktir.
  
Yüce Dinimiz İslam  Allah (cc)  yolunda ölenlere “ ŞEHİT  ”,  görevini layıkıyla yapıp sağ kalanlara da, gazilik rütbesini – madalyasını takdim etmiştir.
  
Yüce Rabbimiz bir ayeti kerimede meâlen  şöyle  buyurmaktadır: “ Allah yolunda öldürülenler hakkında  “‘ÖLÜ DEMEYİN’. Bilakis onlar diridirler. Fakat siz bunun farkında değilsiniz. (Bakara 2/154 Kur’an-ı Kerim Meâli  Prof. Dr. Suat YILDIRIM ) 
  
Hz.Peygamber Efendimiz (sav) de hadisi şeriflerinde; “ Hiç kimse  Cennet’e girdikten sonra bütün dünyaya sahip olsa bile tekrar dünyaya dönmek istemez, yalnız şehitler kendilerine verilen nimetler sebebiyle  dünyaya dönüp on defa şehit olmayı arzu ederler. (Buhârî, Cihad, 6)
  
Değerli dostlar; şehitlik olmadan vatan olmaz. Vatan bir toprak parçasıdır amma, her toprak parçası vatan değildir. ‘VATAN’ uğruna şehit olunan, can verilen kan dökülen, kanla canla bedeli ödenen toprak parçasıdır. Milli Şairimiz (Rabbim mekanını cennet eylesin) Mehmet Akif ERSOY  

“ Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır,
Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır. ”

dizeleriyle her toprağın vatan olmadığını beyan etmiştir.

Yine Hz.Peygamber Efendimiz (sav) “Şehitleri al kanları ile, kanlı elbiseleri ile gömü-nüz. Allah (cc) yolunda yaralananların damarlarından kan akar,onların rengi kan rengidir.  Fakat kokusu ise misk kokusudur.” buyurmaktadır. (Riyazussalihin c.2. 1300) dolayısıyla Hz.Peygamber (sav)Efendimiz; Vatan için canını feda edenlerin al kanları bile misk gibi kokmakta olduğunu beyan etmektedir.

Aziz milletimiz evladını askere şu  mısralarla  uğurlar. “ Gelin kocaya kurban, koca Allah’ a kurban, Asker vatana kurban diyerek uğurladığı ciğer paresi evladı da bu mısraları duyunca şöyle cevap verir  “ yemeden yediren, giymeden giydiren, geceleri uykusuz kalarak

Bebeğin Beşiği Çamdan,
Yuvarlandı Düştü Damdan,
Bey Babası Gelir Şam’dan.
Nenni nenni nenni Nenni,
Nenni nenni nenni Bebek Oy…” 

ninnileriyle büyüten annesine; 

Anacığım:
Allah’a duâ et düşman tırpanı
Devlet ağacını yolmasın anne!
Altında dökülsün oğlunun kanı,
Bayrağın gül rengi solmasın anne!
Yılmam ölümden yaradana askerim
Orduma gazi dedi O Yüce Peygamberim.
Bir dileğim var, ölürüm isterim.
Amin desin hep birden yiğitler.
Allah’u Ekber gökten şehitler.

diyerek vatanını, bayrağını, dinini, namusunu, muha-faza etmeye gider koşar adımlarıyla…  
Çünkü dinimizde vatan sevgisinin önemi şu cümlede özetlenmiştir: “ Vatan sevgisi imandandır. ” (Müslim, c.7.s.32)
  
İşte vatan evlatlarımız bu şuur ve anlayışla  ay yıldızlı bayrağımızın gönderde dalga-landığı, ezanlarımızın minarelerden rahatsız olanların inadına okunmasına vesile olanların anısına okunmakta ve hep de okunacaktır. Milli Şairimiz ( Rabbim mekanını cennet eylesin ) nede güzel tarif ediyor. “ Ey şehit oğlu şehit, isteme benden makber, Sana ağuşunu açmış duruyor Peygamber ”Anadoluyu, bize ebedî vatan yapan ecdadımızı rahmetle anıyoruz. Şehitlerimizin tümüne Rabbimden Rahmet dilerken görüşünceye dek hoşça kalın dostça kalın…

Yusuf ÇAKICI – Yalıhüyük/KONYA

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Ölü demeyin!

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!