Kesecik’te Çarşamba Kanalı taştı

featured

Çarşamba Kanalı taştı, Kesecik Kasabası'nın su deposu ve ekili arazileri sular altında kaldı…

 

Çarşamba kanalı yine taştı. İki bin dekar ekli arazi sular altında kaldı. Kesecik Kasabası'nı besleyen içme suyu pompaları da taşkın sular altında kalınca kasaba susuzlukla karşı karşıya geldi.

Taşkının sebebi Çarşamba kanalının regülatör vasıtasıyla Suğla Kapalı Havzası'na bir kısmı aktarılıyordu. Beton kanalı yapıldıktan sonra bu aktartma işi gerçekleştirilmeyince Kesecik Kasabası ile İncesu Köyü'ne ait ekili arazilerin fazla yağışlarda taşkın afetiyle karşı karışa kalmasına sebep olduğu belirtildi.

Bu konuda açıklamalarda bulunan Kesecik Kasabası Belediye Başkanı Tacettin Yıldız: "Bir haftaya yakındır ekili arazilerimiz ve Kasabamızı besleyen içme suyu pompaları sular altında kaldığından gerekli mercileri uyardık. Ama şimdiye kadar bir çözüm bulamadık. Ana depoda bir buçuk güne yetecek içme suyumuz kaldı. Anons yaptırarak Kasaba halkından İçme suyunun tasarruflu kullanmalarını istedik. Bu durum Halkımıza hem ekonomik açıdan kayıp veriyor,hem de sağlığı ile oynanıyor" dedi.

Bu durumdaki afetlerle yağışların fazla olduğu dönemlerde devamlı karşılaştıklarını belirten Kasaba Belediye Başkanı Tacettin Yıldız: "Bir daha bu olumsuz tablo ile karşılaşmamak için Devlet su işlerinden çözüm bekliyoruz. Çözüm ise Çarşamba suyunun böyle durumlarda bir kısmının yeni yapılan beton kanala aktarmak için tahliye kanalının acilen yapılması gerekir" dedi.

Bölge Milletvekili Harun Tüfekçi'nin de durumdan haberdar olduğunu geçmiş olsun dileklerini de belirttiğini söyleyen başkan Tacettin Yıldız: "Vekilimiz de bu konu ile yakından ilgileniyor.Umut ediyorum ki Devlet Su İşleri tarafından gereken yapılarak bu olumsuz durumu bir daha yaşamayız" şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Kesecik’te Çarşamba Kanalı taştı

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!