Gemiye binen kurtulur

Rahman olan, Rahim olan, Hadi olan, Bedi olan, Reşid olan, Yüce Allah’ın isimleriyle başlayalım inşaallah…

İlk Peygamber Hz.Adem (as)’den itibaren tekamül eden ede ede gelen ve son Peygamber Hz. Muhammed Mustafa (sav)’de bütün olgunluğuyla karar kılan İslam, dün olduğu gibi bugün de, yarında insanlığı kurtuluşa götürecek tabiri caizse tek gemidir.Bu geminin sahibi bütün mahlûkatı “KÜN” emriyle yoktan var eden Hz.Allah (cc), gelmiş geçmiş bütün insanların, bütün Peygamberlerin en faziletlisi Resulullah (sav), ışığı kapan-mış kalpleri ilahi hidayete açan hiç şüphesiz son gemi ve son kitap, Kur’an’ı Kerimdir.

Bu gemiye binmeyen bir ferdin, bir cemiyetin felaketlerden kurtuluş ümidi yoktur. Bundan başka kurtuluş gemisi arayanlar hem bu dünyada ve hem de ahrette hüsrana uğra-yacaklardır.Allah (cc) “Kim İslam’dan başka bir din ararsa, ondan bu din asla kabul olunmaz. Ve o ahirette de en büyük hüsrana uğrayanlardır.” buyurarak bu gerçeği açıkça göstermektedir.İnsanoğlu, kendisini kurtuluşa götürecek, İslam gemisine binip binmekte serbesttir, ANCAK: O GEMİYE bindikten sonra, onun kanunlarına hafiyen uymak mecbu-riyetindedir. Ak’ın kara, karanın da Ak olmadığı gibi… İnsanlar arasında cühela kelamla-rından biri olan, ben ibadet etmiyorum amma kalbim ibadet edenlerin kabinden daha temizdir gibi sözleri sarf edenlere bende söylüyorum ki Allah (cc)’a ibadet etmeyenlerin kalbinde Allah’a, Peygambere, İnsanlara kısacası yaratılmışlara kin, nefret, saygısızlık doludur. Böyle bir fikir akıl o gemide hükümsüzdür. O geminin kanunları sana beş vakit namaz mı kıl diyorsa, kılacaksın. İçki içme diyorsa, içmeyeceksin, kumar oynama diyorsa, oynamayacaksın, zina etme diyorsa bunlardan ateşten kaçtığın gibi kaçacaksın, kaçınacak-sın. Çünkü Müslümansın… Aksi takdirde o gemide barınamaz ve İlahi cezaya çarptırılır felaketlere sürüklenirsin. 

Maalesef asrımız, İslam gemisine binmeyenlerin felaket iniltileriyle kavrulmakta olup, İnsanlığa en yüksek hayatı bahşeden bu gemi de yaşayanlar pek az. Bugün cemiyeti-miz maalesef son durumdadır. Şöyle ki: Baba ile oğul, ana ile kız arasında korkunç uçurumlar vardır.Gençlere İslami terbiye verilmiyor: Sosyete azgınlığı izzet ve fazilet sayı-lıyor.Yeni keşfedilen bir ilim ülkemizde 48–50 senede gelmezken islam dışı modalar 48-50 saatte geliyor.Spor salonlarını dolduran gençler camileri de doldurmaları gerekmez mi? Kötülüklerin her çeşidini öğrenirken abdest almasını, gusül almasını bilmiyorlar. Kısaca dini, ahlaki ve mukaddes olan her şeyde bir çözülme bir gevşeme vardır. Bu durum asır-larca dünyaya hüküm etmiş, Müslüman bir ülkenin evlatları için büyük bir tehlikedir. Fakat bu acıklı halimizi anlayacak,çare arayacak, akıl ve insanlar nerede! Peygamberimiz (sav) şöyle buyuruyor: “Allah’ı Rabb, İslam’ı din, Hz.Muhammed Mustafa (sav)’i Peygamber olarak tanıyan kimse iman lezzetini tatmıştır.” Allah (cc)’a şükür bu lezzeti hepimiz tatmış bulunmaktayız. Fakat bununla vazifemiz bitmiş sayılmaz Haaaa. Hayatımız boyunca İslam gemisinin bütün kanunlarına riayet etmek zorundayız. Ancak o zaman asil İmanımıza, asil ahlakımıza dönmüş kurtuluşa ermiş oluruz.Peygamberimiz (sav) şöyle buyuruyor: Benim ve sizin benzeriniz, ateş yakan ve ateşine pervane ve çekirgeler düşmeye başlayınca onları men etmeye çalışan kimse gibidir. Ben sizi ateşe deşmekten korumak için eteklerinizden tutuyorum. Halbu ki sizler benden kurtulmaya çalışıyorsunuz.” Allah’ın mağfireti, Resul-ullah (sav)’ın şefaati üzerimize olsun.Haftaya çok önemli konu olan Başörtüsü konusu bölüm bölüm olarak yazmaya çalışacağım. Gönlünüz gül, Eviniz güyşen olsun. Görüşün-ceye dek hoşça kalın dostça kalalım!..  

Yusuf ÇAKICI – Yalıhüyük / KONYA

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Gemiye binen kurtulur

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!