Çumra şehidine ağladı

featured

Bingöl'ün Genç İlçesi Atmaca Mevkii'sinde teröristlerle girilen çarpışmada şehit olan Piyade Onbaşı Hasan Şahin, memleketi olan Çumra İlçesi'ne bağlı Apa Saraycık köyünde toprağa verildi…

 

Şehidin cenazesine Konya Valisi Osman Aydın, AKP Konya Milletvekili Hasan Angı, MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, İl Garnizon Komutanı. Konya Büyük Şehir Belediye başkanı, İl Emniyet Müdürü bölgeye yakın İlçe Kaymakamları Belediye başkanları ve binlerce halk katıldı.

Yalıhüyük, Seydişehir, Ahırlı, Bozkır ve çevre İlçelerden araçlarına taktıkları Türk bayrakları ile giden vatandaşlar teröre lanet yağdırırken Mehmetçik leyhinde slogan attı.

Şehit Onbaşı Hasan Şahinin naaşı tören alanına geldikten sonra halk tekbir sesleri getirerek “Şehitler Ölmez Vatan bölünmez, Kahrolsun PKK'' şeklinde slagon attılar.

Şehit için düzenlenen askeri törende konuşan Albay Mazlum Kocaoğlu “Türkiye de bir tek terörist kalmayıncaya kadar mücadelemiz sürecektir. Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacaktır”dedi. Şehit babası Durmuş Şahin şehit oğlunun naaşını öperek Vatan sağolsun. Altı evladım vardı birini bu vatana şehit verdim beş evladım daha var onlarıda şehit vermeye hazırım. Ağlamayacağım, hainleri sevindirmeyeceğim. Bende gerekirse bu vatan için şehit olmaya hazırım”şeklinde konuştu. Şehit anası Ayşe ana Şahin ve babaanne Ayşe şahin oğulları Hasan Şahin in naasını öperek ağıt yaktılar. Babaanne Ayşe Şahin orda bulunan askerelerin yanına gederek tek tek sarıldı. Benim torunum şehit oldu sizde benim evladımsınız Allah sizlere uzun ömür versin diyerek haykırması törende bulunanları gözyaşlarına bogdu.

Şehit öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazından sonra önce askeri tören daha sonra vatandaşların omzunda Saraycık köyü mezarlığına defnedildi.

Haber: Fatih Atalay

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Çumra şehidine ağladı

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!