Yalıhüyük’te elma hasadı başladı

featured

Konya'nın önemli elmacılık merkezlerinden birisi olan Yalıhüyük'te 2008 yılı elma hasadı başladı…

İlçede 3 bin dekar alana kurulmuş Starking ve Golden cinsi olmak üzere 69 bin elma ağacı bulunuyor.

Elma rekoltesinin iki yıldır iyi olduğunu belirten Yalıhüyük İlçe Tarım Müdürlüğü bünyesinde çalışan Ziraat Mühendisi Faruk Güngör verdiği bilgilerde:”Elma için 1998 Türkiye de yapılan araştırmalarda ağaç başı rekolte 65 kg'dır. İlçemizde ise bu rakam iki yıldır ortalama ağaç başı 250 kilo elma  verimi alınıyor. Bu  oldukça iyi bir rakamdır. Ancak unutulmamalıdır ki Yalıhüyük'te elma ağaçları ömrünü tamamlıyor. Bakanlığımızın 5 yıl geri  ödemeli sertifikalı meyve ağacı teşvikleri var. Ayrıca damla sulama teşvikleri bulunuyor. İlçe Tarım Müdürlüğü  olarak bizler üreticilerimizden bu  teşviklerden yararlanmasını istiyoruz.Toprak analizi yapılmasında bizzat üreticilerimizle  giderek toprak numuneleri alıyoruz.Amacımız halkımızı bilinçli üreticilik yapmaya yönlendirmektir” dedi.

Yalıhüyük'ün Saray köyünde bir üreticinin 7 dekarlık alana kurmuş olduğu Fuji, Gala, Arjantin ve yarı bodur elma bahçesine giderek bilimsel tarım için üreticiye İlçe  müdürlüğü tarafından teknik destek sağlanıyor.

Antalya, Mersin, Adana gibi illerden gelen müşterilere bahçede dalında 35–40 YKR ye elma satışının yapıldığı belirtiliyor.

Toplam 122,230 dekar alana kurulmuş Yalıhüyük İlçesi 40.235 dekarlık tarımsal alana sahip bulunması Yalıhüyük İlçesinin önemini artırıyor. 

Haber:Fatih ATALAY

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Yalıhüyük’te elma hasadı başladı

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!