Yalıhüyüklü çiftçilere nohut tohumu desteği

featured

Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce hazırlanan “Baharlık Hububat ve Baklagil Alanlarının Etkinleştirilmesi Projesi” kapsamında %75 Devlet Destekli Yalıhüyüklü 20 çiftçiye 4 ton sertifikalı Nohut tohumu dağıtımı gerçekleşti.

Yalıhüyük Tarım ve Orman Müdürlüğü deposu önünde düzenlenen programa İlçe Kaymakamı İbrahim Yazıcı ve Belediye Başkanı Hasan Koçer’de katıldı.

Kaymakam Yazıcı Törende çiftçilere bereketli bir sezon geçirmesi dileğinde bulundu.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mevlüt Semerci ile birlikte çiftçilere Sertifikalı nohut dağıtımı töreninde bulunan Belediye Başkanı Hasan Koçer’de;’’ Bu yıl bereketli bir kış yaşıyoruz. İnşallah su sıkıntısı olmayacak. Çiftçilerimize bereketli ve bol kazançlı bir sezon diliyorum. ’dedi.

Törende bilgi veren İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mevlüt Semerci; Tarım ve Orman Bakanlığımız 2019-2023 stratejik planları doğrultusunda yürüttüğü “Tarım Arazilerinin Etkinleştirilmesi Projesi” kapsamında, bitkisel ürünlerde arz güvencesini sağlamak, nadas alanlarının etkin şekilde kullanılması ve sektörün taleplerine uygun sertifikalı tohum kullanımının artırılmasına yönelik olarak; Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzce hazırlanan “Baharlık Hububat ve Baklagil Alanlarının Etkinleştirilmesi Projesi” kapsamında %75 Devlet Destekli İlçemizde 20 çiftçiye 4 ton sertifikalı NOHUT tohumu dağıtımı yapılarak yaklaşık 270 da alan tohumla buluşmuş olacaktır.

İlçe Müdürlüğü olarak bölgemizde hububat ve özellikle baklagil üretiminin artırılması çiftçi girdilerinin azaltılması bitkisel, hayvansal ürün arz güvenliğinin sağlanması açısından birçok proje uyguladık ve uygulamaya da devam ediyoruz. ’dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Yalıhüyüklü çiftçilere nohut tohumu desteği

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!