Ulu önder Atatürk Yalıhüyük’te anıldı

featured

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 85.yıldönümünde Konya’nın Yalıhüyük ilçesinde düzenlenen programlarla anıldı.

Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende Atatürk anıtına çelenginin sunulmasını müteakip saat 09.05’te çalan sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı okundu, göndere çekilen bayraklar yarıya indirildi.

Program Şehir konağı Komek binası toplantı salonunda devam etti.

Kaymakam Muhammed Sağır ve Belediye Başkanı Hasan Koçer ilçe protokolü ile beraber Atatürk resim köşesini gezdi. Atatürk anı defterini imzaladı.

Kaymakam Sağır anı defterine; Türkiye’nin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Rahmet, minnet ve şükranla yad ediyor, açtığı yolda gösterdiği hedefte durmadan yürüyeceğimize ant içiyoruz. ’dedi.

İlçe Kaymakamı Muhammed Sağır salonda yaptığı konuşmada ise; Atatürk ülkemizin içinde bulunduğu zor şartlara rağmen aziz Türk Milletinden aldığı güçle bağımsızlık mücadelemizi zaferle sonuçlandırmış büyük bir liderdir. Uzun yıllar süren savaşların ardından vatanımızı milletimizi ayağa kaldıran eş siz bir askeri dehadır. Milletimizin gönlünde ölümsüzleşen Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, istiklalimizi ve istikbalimiz uğruna şehitlik ve gazilik rütbesine ulaşan tüm kahramanlarımızı rahmet, minnet ve sonsuz şükranla anıyorum. ’dedi.

Öğrencilerin şiirleri oratoryo gösterilerinin ardından Atatürk’ün sevdiği şarkılarla program sona erdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Ulu önder Atatürk Yalıhüyük’te anıldı

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!