Yalıhüyük’ün dernekleri

Türkiye'de demokrasi tartışıladursun, sosyal yaşantı içerisinde yerini alan Sivil toplum kuruluşları, demokrasinin velinimetlerinden birisi olarak bizlerin hizmetine sunulmaktadır.

Adını bile bilemediğimiz binlerce  sivil toplum kuruluşu faaliyetlerini yurtiçi ve yurtdışında sürdürmektedir.

Ülkemiz içerisinde bulunan bu kuruluşlarımız şüphesiz ki birçok sosyal aktivite ile hizmetlerini faaliyetlerini görüyoruz. Sadece yurtiçerisinde mi? Hayır! Yurtdışında da gayet başarılı bir şekilde faaliyetlerini sürdüren derneklerimiz mevcut.

Bölgemizde benim bildiğim birçok dernek takdire şayan bir şekilde  topluma faydalı işler yapıyor. Örnek mi? Merkezi Ankara'da bulunan Seydişehir Okutma ve Yardımlaşma Derneği yüzlerce öğrenciye burs veriyor. Yine başka bir örnek Bozkırlılara ait yine bir dernek yurtiçi ve yurtdışında faaliyet gösterdiğini biliyorum. Bu taktire şayan dernek tam 2000 fakir öğrenciye burs veriyor. Evet evet yanlış duymadınız tamı tamına 2000 öğrenci ..

Eveeett… Bütün bunları niye anlattığımı sanıyorum anladınız…

Gelelim Yalıhüyük İlçesine… Benim bildiğim kadarı ile birisi İstanbul da diğer ikisi de yurtdışında olmak üzere üç tane derneğimiz bulunuyor. Bu derneklerin isminin başında Yalıhüyük geçiyor. Dolayısı ile yok efendim bizim derneğin faaliyeti sadece İstanbul'da ya da Almanya'da bulunan insanımıza ait deme hakkı yok sanırım. Şayet böyle bir düşünce mevcut ise o zaman derneğinizin başında yer alan Yalıhüyük İbaresini kaldırın. Böyle bir düşüncenin olduğunu da sanmıyorum ama ne hikmetse dernekler arası bir koordinasyonsuzluk var. Kopukluk var. Muhakkak ki bu derneği bin bir fedakarlık la kuran kardeşlerimizin faaliyeti vardır. Bundan şüphem yok ancak bu kopukluk derneklerin yüksek verimde çalışmasına engel oluyor. Hatta bazen duyduğumuz kadarı ile dernekler arası bir rahatsızlık bu işi iyice vahim hale getiriyor. Bu dernek konusunda hemen yakınımdaki komşu ilçelerin başarılarına baktığımızda kendimizi tartar isek, nerede hangi noktada olduğumuzu görmek sanırım kolay olacak.

Belki de bu yazımdan dolayı bana kızacak, beni eleştirecek dostlarımız olacaktır. Ama inanın ki amacım üzüm yemek faydalı olmak ve omuz vermek yapılan ve yapılacak hayırlı işlere ..

Yüksek potansiyele sahip bu Anadolu’nun şirin ve güzel ilçesinin güzel insanları bu eksiklikleri görecek Yalıhüyük için bir omuz da verecek kadar vefalı ve cömerttir.

En hayırlı yatırım insana yapılan yatırımdır.

Bakın bu birlikteliği eğitim alanında yaparak başlatabiliriz. Birazcık ilgilendiği zaman Yalıhüyüklü gençlerimizin neler başarabileceğini Arasöğüt Köyü doğumlu Habibe Çiçek kardeşimiz gösterdi. O kısıtlı imkanlarla çalışarak Türkiye genelinde başarı yakaladı. Şimdi o artık üniversiteli Öğretmen olacak, Hüseyin Aygün belki de geleceğin kaymakamı yine Arife Koçer kızımız İşletmeci olacak memleketlerine hayırlı işler yapacak. Neden biz bu çocuklara dernek olarak burs vermeyelim? Neden yardımcı olmayalım? Neden gelecek yeni nesil öğrencilerimizin önünü açmayalım? Neden memleketimizde yeni iş kolları açıp göçü önlemeyelim?… İşte dernekler gücü ölçüsünde bu konulara eğilirler ise o zaman bir anlam kazanmazlar mı?

Velhasıl kardeşlerim naçizane duygularımı Yalıhüyük'te gördüklerimi gözlemlerimi yaşadıklarımı size aktarmayı bir görev bildim. Bu duygular içerisinde dilimin döndüğünce sizlerle paylaşıyorum. Derneklerimizin bundan sonraki faaliyetlerinde bu konulara biraz daha eğilmeleri  kendi aralarındaki kopuklukları gidermelerini birlik ve beraberlik içerisinde omuz omuza vererek Yalıhüyük'e hizmet etmelerini rica eder, bundan sonraki çalışmalarında üstün başarılar temenni ederim… 

SAYGI VE MUHABBETLE KALINIZ…
 
Fatih ATALAY    fatih_atalay42@hotmail.com

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Yalıhüyük’ün dernekleri

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!