Bir şehrin haykırışı

Geçen seferki yazımda Şırnak'ta askerimizi şehit eden, katleden lanet terörden bahsetmiştim.

Yazım yayına girdi birkaç gün sonra bir acı haber daha..  Yetmiş milyonun yüreğini dağladı. Yine teröre on iki yiğidimizi kurban vermiştik. İşte bu kez bu son olay bardağı taşıran son damla olmuştu.

Türkiye’nin dört bir köşesinden yükselen haykırış artık yeter diyordu. Ellerine aldıkları Türk bayrakları ile gece gündüz sokaklara dökülen yediden yetmişe insanlarımız teröre lanet okuyor, şehitlerimize ağıt yakıyordu.

Bu sefer farklıydı tepkiler artık millet yeter dedi. Birkaç gösteriye şahit de oldum insanlar gecenin bir yarısı ellerine aldıkları Türk bayrakları ile askerlik şubelerinin önüne jandarma birliklerinin önüne gelerek askerimize şanlı ordumuza tezahürat yapıyordu. Teröre lanet okuyor hepimiz Mehmediz diye haykırıyordu. Doğuda teröre karşı amansız bir mücadele veren mehmetciklerimize arkanızda yetmiş milyon var yiğitlerim diyordu. Ben ömrüm boyu bu kadar bir kalabalığın şehitlerimiz için bir arada ağladığına şahit olmamıştım doğrusu ..

Türkiye ayaktaydı hakikaten bir diriliş gösteriyordu halk. Kimi zaman provokatörler devreye girse de aziz milletimiz buna fırsat vermeyecek kadar sağduyulu bir şekilde bu oyunlara gelmedi çok şükür.

İlçemiz Yalıhüyük te durum farklı değildi. Onca zamandır halkın içindeyim çarşısını gezerim hiç bu kadar kalabalık görmemiştim. Birden insanlar tarladan işlerinden uzaklaşıp bu şanlı yürüşü gerçekleştirince  hakikaten göz yaşlarını tutmak hiç ama hiç kolay değildi.

Omuz omuza vermiş insanlar kenetlenmiş sağ duyulu duyarlı bir şekilde ellerine aldıkları Türk bayrakları ile yürüyor teröre lanet yağdırıyordu. Hepimiz mehmediz hepimiz askeriz diye haykırıyordu. Ninelerim dedelerim daha yeni yürümeye başlamış bebeler bile eşlik ediyordu bu onurlu duruşa bu şaha kalkışa. Bir elinde bastonu diğerinde Türk bayrağı şehitlerimize rahmet teröre lanet okuyordu dedelerim. Yalıhüyük halkı ayağa kalkmıştı artık bu Anadolulun küçük şirin ilçesi tek yürek tek vücut olmuş.Güvenliği sağlayan askerlerimiz er inden rütbelisine gözyaşlarını tutamıyordu. Bu onurlu vakurlu davranışa ..

Evet  Yalıhüyük tarih yazıyordu. Vatan perverliğini kanıtlarcasına hiçbir aşırı davranış yapmadan analarım bacılarımın sesi daha bir gürdü. Şehitler ölmez vatan bölünmez diye haykırışı yürekleri dağlıyordu .Hepinizin bildiği Çavuş dayı aldığı Türk bayrağını göğsünün üstüne sıkıca tutmuş yürüyordu onca yaşına rağmen bıkmadan yılmadan yorulmadan. Lokantacı Hasan abinin bir başka çıkıyordu sesi çünkü oğlu askerdi  o da bir asker babasıydı.

Hani derler ya ateş düştüğü yeri yakar .Bu kez böyle olmadı ateş tüm Türkiye yi Yalıhüyük ü yakmıştı. Şehit olan askerlerin kimisi anası kimisi babası kimisi bacısıydı aynı acıyı hissettiği nasılda belliydi.
Haberi hazılayıp yayına verdiğimiz de avrupada yaşayan Yalıhüyüklü gurbetçilerimiz izliyordu .Gurur duyuyorlardı memleketlerindeki bu ounurlu haykırış karşısında eminim . Onlarda orda olmayı nekadar da çok istemişlerdi. Avrupada dostlarım anlatıyor gururla izledik gururlandık tanıdıklarımıza gösterdik .Bakın işte bu rası bizim memleketimiz gördünüzmü bakın şu Çavuş Dayı bak arkasında yangının memedin oğlu Mustafa özürlü arabasına taktığı Türk bayrağı ile katılmış bak bak Nurettin de de kocaman bir bayrak nasılda gururla sallıyor.diye anlattıklarını biliyorum.Bir gurbetçi gözü ile ne güzel gurur verici manzaraydı ..

Keşke  keşke bende olsaydım o kalabalığın içinde bende bağırabilseydim  
 diye serzenişlerini duyar gibi oldum.

Millet olarak olayın sızısını yaşıyor ve gösteriyor. Bu aziz Millet artık yetkililerin harekete geçmesini bekliyor. Askerimiz hazırlığını tamamlamış teyakkuz halinde emir bekliyor.Şimdi söz yöneticilerimizde onların 1974’te Kıbrıs’ta olduğu gibi Ayşe tatile çıksın şifresini bekliyor. Kim bilir bu kez tatile Fatma çıkar.Tek yürek olmuş yurdumun insanı dua ediyor,tek millet tek devlet edası ile burda sağ cı yok burda solcu yok burada Büyük bir Millet var tek vücut kenetlenmiş gelişmeleri bekliyor.

İşte Türkün gücü inancı askerini bağrına basışı teröre baş kaldırışı daha güzel nasıl olurdu. Evet millet ayakta millet bu terör belasından kurtulmak istiyor . Şehitlerimizin kanın yerde kalmamasını istiyor onun için tekyürek Yalıhüyük tek yürek,  Seydişehir tek yürek, Konya tek yürek Türkiye ….

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

Hepinize saygılar sunarım

Fatih ATALAY

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Bir şehrin haykırışı

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!